Hotstone massage

Hotstone massage
Een Hotstone massage is een massage met gladde warme stenen. De temperatuur van de gebruikte stenen is ongeveer 47 graden liggen. Om de massagestenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een “au bain marie” apparaat gebruikt waarin de stenen in het water liggen. Hotstone massage wordt uitgevoerd met vulkanische basaltstenen die glad gepolijst zijn door invloed van water en zand. De grootte van de stenen variëert van 2 tot 12 centimeter in diameter.

Geschiedenis
Sinds mensenheugenis worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen in de steentijd al gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Deze werden eerst in het vuur geplaatst waarna ze, als het vuur uit was, onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als na-verwarming. Grieken en Romeinen gebruikten warme stenen in de badhuizen om elkaar mee te masseren omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren ermee afnamen. Massage met warme stenen was ook in gebruik bij indianen culturen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming van en behandeling tegen ziekten en aandoeningen. Op de acupunctuur punten gelegd of gestreken over de meridianen werden warme stenen als weldaad ervaren.

Herontdekt
Sinds een aantal jaren is deze massage vorm terug in gebruik gekomen en zo gaat dat:
U ligt op de massagetafel. Er worden warme stenen op en naast u neergelegd (als ze te warm voor u zijn met een doekje tussen steen en huid) om het lichaam te laten wennen aan de warmte en om ontspanning te geven. Dan wordt het lichaam met aromatische olie ingewreven zodat de stenen goed glijden. De masseur gaat u masseren met bijna alle 50 stenen uit de range. De massage bestaat onder andere uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.

Thermodynamica
De combinatie van warmte en beweging laat me dieper in het spierweefsel doordringen wat de massage/behandeling erg effectief maakt. Een Hotstone massage zorgt zodoende voor zelfherstel van het gemasseerde lichaam, voert afvalstoffen af en draagt hierdoor bij aan de ontgifting, stimuleert organen en kan het lichaam weer in balans brengen.

De Hotstonemassage is met name geschikt voor/bij:

  • spanningen
  • stress
  • spierproblemen
  • fibromyalgie
  • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
  • spijsverteringsproblemen
  • slechte doorbloeding

 

Natuurlijk is massage ook voor mensen die ontspannen willen genieten van deze weldaad.