Voetreflexmassage

Een voetreflexmassage is een natuurlijke geneeswijze  gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid zijn, wanneer deze uit balans of verstoord is, kan voetreflexmassage deze weer in evenwicht brengen.  De balans wordt hersteld waardoor onder andere klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflexmassage altijd ontspannend. Beide voeten worden altijd geheel behandeld (het lichaam is immers één geheel).

Hoe werkt  het en wat kunt u van een voetreflexmassage verwachten?

Door massage van de zones en drukpunten worden deze zenuwuiteinden geprikkeld en het corresponderende orgaan dat met die uiteinden verbonden is, wordt via de betreffende zenuwbaan gestimuleerd. Door het geven van prikkels ontstaat enerzijds een betere doorbloeding van de organen. Anderzijds volgt een betere lymfe- en energiedoorstroming. Het effect is dat de leefomstandigheden van uw lichaamscellen verbeteren. De lichaamscellen kunnen de opgedane lichamelijke en geestelijke vervuiling kwijt en de opname van voedingsstoffen vindt gemakkelijker plaats.

Voor wie is de voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is in principe voor iedereen, dus ook voor kleine kinderen en ouderen. En niet alleen om problemen op te lossen, het is ook een heerlijke manier voor een ontspanningsmassage en ondersteuning van de algehele gezondheid. Bij klachten zullen we eerst in een intakegesprek deze klachten doornemen. Na de behandeling  verlaten de afvalstoffen het lichaam sneller. De massages zijn ook heilzaam om spanningen en problemen met bijv. de spijsvertering te verminderen. Immers, de basis begint bij ontspanning en aandacht in ons drukke leven.