LomiLomi Temple style

LomiLomi is meer dan een massage zoals we die hier in het Europa kennen. Het is een oeroud Hawaiiaans helingsritueel dat je helpt om opnieuw in balans te komen met de adem van het leven en je helpt herinneren wie je bent in de volheid van je wezen. Elke traditionele heler ontwikkelde zijn eigen massagestijl volgens de familiaire traditie en overlevering. Het mag gezien worden als een holistische therapie vorm (zie NB onderaan deze pagina).

LomiLomi Temple style is een weldadige vorm van massage, vol compassie, warmte en gratie. Tegelijkertijd is het een krachtig middel om in contact te komen met onopgeloste thema’s in ons leven. Een LomiLomi sessie helpt fysieke, emotionele en mentale stress los te laten. Het helpt blokkades te helen om zo de weg vrij te maken voor een harmonieus en energiek leven.

Uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen wordt de persoon op de massagetafel behandeld met warme olie en lange ritmische maar vloeiende strokes over het hele lichaam. Tijdens de behandeling wordt:
– het lymfesysteem geactiveerd en gereinigd
– de bloedsomloop gestimuleerd
– het spierstelsel zo behandeld dat stress/overbelasting kan worden losgelaten.

Tegelijkertijd komt tijdens een LomiLomi sessie de actieve geest tot rust, zodat ruimte ontstaat voor het loslaten van overtuigingen en herinneringen die de client niet meer van dienst zijn. Een LomiLomi sessie is een helingsritueel toegesneden op de behoeftes van de client. Een sessie zal ongeveer twee uur duren.

LomiLomi Temple style is gebaseerd op de oude kennis dat we een zijn met alles wat leeft. Wanneer we in ons leven met fysieke of emotionele problemen te maken krijgen, betekent dat eenvoudigweg dat we niet meer in balans zijn met de adem van het leven. Een lomisessie, gegeven in de koesterende en omarmende aloha spirit van Hawaii, kan je weer in contact brengen met de onbegrensdheid van je ‘uhane, je spiritgreatness.

Men kan een vierhandige (door twee masseurs gegeven) LomiLomi sessie boeken. Dat daar een aangepast kostenplaatje bij hoort is vanzelfsprekend maar de ervaring die men beleeft is nog intenser met vier handen in een constante vloeiende beweging op je lijf. ‘Sensationeel’ komt daar als omschrijving wel heel dichtbij. Deze vierhandige sessies zijn uitsluitend in de weekeinden te boeken.

Ik volgde mijn LomiLomi Temple Style opleiding bij Malamalomi. Een tweejarige opleiding waarin veel kennis, praktijkervaring en culturele inzichten werden opgedaan. Dank aan Amira en Karin voor het overdragen van hun enthousiasme, hun warmte en hun kennis waardoor ik op dit pad werd gebracht.

Om misverstanden te voorkomen wil ik heel duidelijk maken dat deze massage geen sexuele bijbedoeling heeft.
Het is geen tantrische massage, daarvoor kunt u op vele locaties in Nederland terecht maar niet bij mij.

 


Reacties op de LomiLomi Temple Style massage


Reactie van Tineke

Dank je wel Conny voor de heerlijke lomilomi massage. Ik waande me geborgen als een kind, dat liefdevol omarmd wordt en verzorgd met olie van top tot teen. Een innerlijke reis op zonnige muziek en de blije klanken van jou, terwijl je stukjes meezingt en het voelen van mijn lichaam in het hier er nu.

Tot de volgende! Liefs,
Tineke


Reactie van Gusta:

Lieve Conny,

Vandaag geniet ik nog na van de LomiLomi massage die ik gisteren van jou heb gehad. Ik voel me verkwikt, verlicht, meer geaard en in balans. Het was de tweede keer dat ik deze massage van jou kreeg en opnieuw was het een fantastische ervaring om mij helemaal in stilte aan jou over te geven.

Zo bijzonder, hoe jij zonder woorden precies voelt waar er blokkades zitten in mijn lichaam en hier tijdens de behandeling net zo vaak terugkomt tot ze zijn verdwenen.

Vooraf vroeg je mij na te denken over wat ik wilde dat mijn intentie zou zijn voor deze massage. Ik vertelde je dat ik weer wilde houden van mijzelf en van mijn lichaam, want vooral dat laatste was ik behoorlijk kwijtgeraakt. Voorafgaand aan de massage moest ik mijn naam en deze intentie uitspreken en jij sprak: “en zo zal het zijn”.

Jouw LomiLomi massage betekent voor mij
een helende reis voor zowel lichaam als geest.

Alleen maar voelen
Jouw handen en armen
Jouw warmte en liefde
Jouw passie en kracht.

Ik geef mij over
Jij neemt mij mee
Jij en ik samen
Maken een reis

Gekoesterd, getroost
Geliefd en gedragen
Ik voel mij geborgen
Ik mag er zijn

Wat ben ik een bofkont dat ik jou ken. Je bent heel bijzonder. Dankjewel voor alles.

Veel liefs, Gusta


Reactie van Hans:

Lieve Conny,
Ik wilde jou nog even extra bedanken voor de overweldigende en liefdevolle LomiLomi-massage van gisteren. Het was ook een bijzondere ervaring. Twee uur lang jouw handen volgen en genieten. Twee uur lang geen enkele inspanning, in totale overgave. Jouw toewijding en beleving hebben mij geraakt.

Het was ook heel goed dat er tijdens de massage emoties bij mij los kwamen. Op dit moment is het in mijn leven van groot belang dat ik deze opgeslagen emoties ga loslaten.

Ik zal daarom met zekerheid met regelmaat bij jou terugkomen. Ik heb vele soorten van massage ervaren, maar jouw LomiLomi-massage behoort nu tot mijn favorieten.

Lieve groet,
Hans


Reactie van Willy:

Vanmiddag heb ik voor het eerst een LomiLomi massage ondergaan, een belevenis om nooit te vergeten. Het was een massage die mijn denken uitschakelde. Een verademing. Ik kon alleen nog maar zijn. In het hier. In het nu. Het was een omarming die me raakt(e) tot in het diepst van mijn ziel. Van top tot teen werd ik gemasseerd op een troostende en verkwikkende manier. Ik had het gevoel erkend te worden, gezien te worden. Een emotionele ervaring die me rijker maakt.
Dankjewel!
Liefs,
Willy


Reactie van Yvette:

Vandaag heb ik bij Conny een wel heel bijzondere massage ondergaan. Ik werd ontvangen met heerlijke muntthee uit haar eigen tuin. Het was mooi weer dus we zaten lekker, in haar prachtige romantische tuin, op het terras waar de druiventrossen groeien.

Intussen liet Conny het lekker warm worden in de massageruimte. “Het moet eerst ongeveer 30 graden worden”, zei ze. De muziek beloofde al dat ik een aparte ervaring zou beleven want Hawaiiaanse klanken vulden de kamer. Het was in korte tijd heerlijk warm geworden. Ik mocht op mijn buik gaan liggen en een intentie uitspreken. Conny zei: “En zo zal het zijn”.

Ik voelde hete olie op mijn rug en de lange streken van haar handen en onderarmen. Ik voelde me helemaal een worden met mijn omgeving. Werkelijk iedere beweging was zo bedoeld en perfect in harmonie. Het ging niet te snel of te langzaam, niet te hard of te zacht. Ik kon me helemaal ontspannen en overgeven. Ik kon echt de liefde voelen stromen en ik heb me laten meevoeren op een fantastische spirituele reis. De soepele masserende bewegingen, de vliegende dans, het ritme van de muziek, de temperatuur en de heerlijke warme olie maakten me licht en ontspannen.

Je hebt jezelf overtroffen Conny! Jij weet hoe je liefdevol en vertrouwd dat stukje paradijs kunt bieden. Ik ben zo dankbaar dat je mijn vriendin bent.
Liefs, XXX Yvette


Nog een reactie op een LomiLomi Temple Style behandeling:

Jij ‘geeft’, en neemt me mee.
Ik ‘neem’, en geef me over.

En ‘ontvang’:

zó moet het vast voelen een (slaap)liedje alleen voor jou gezongen te krijgen.
zo voelt het daarin wel-’te-rusten’

zó moet het vast voelen, gewiegd te worden in rustige en veilige armen
zo voelt het om veilig mee te mogen deinen in dit gevoelig omhullende gevoels-ritme

zó moet het vast voelen ‘gehoord’ te worden in niet gekende wensen.
zo voelt het ‘verhoord’ te worden in deze pijnlijk ‘verstomde’ taal.

zó moet het vast voelen, tranen rustig de vrije loop te laten
zo voelt het niet meer voor de tranen van ongekend ‘gemis’ te hoeven gaan lopen

zó moet het vast voelen je gedragen te voelen …..in een samen ‘zijn’ met de ander
zo voelt het op deze golven van een afgestemde en m(w)enselijke verbinding.

zó moet het vast voelen geboren te worden en ervaren je geborgen te weten.
zo voelt het bezongen, aangeraakt en ‘geraakt’ te worden in mijn eigen (weder)geboorte.

zo voelt een ont-moeting in een samen-‘zijn’ helemaal speciaal voor een ‘mij’
van een evenzo ontmoetende en speciale ‘jou’

Daarom van mij dit ‘lied’ van woorden aan jou. Woorden van en met veel gevoel voor een ‘onbeschrijfelijke’ ervaring van en in menszijn en m(w)eer menswording.

That’s the ‘spirit’

Aloha

The Spirit of Aloha:

a-ltijd
l-iefde
o-m
h-artzeer
a-an te kunnen en te mogen ‘raken’.

Daarin te maken zodat ieder mensen-kind zich weer geworteld kan voelen
De roots in en van je leven (her)ontdekt en ‘geraakt’ in deze pure ontmoeting.
In het totale universum hemel en aarde weer op een lijn komen en hun weg vinden….
En ik daarin mijn eigen levensweg

Ik heb niet ‘genomen’
Ik heb ‘ontvangen’


 

N.B. – een LomiLomi Temple Style sessie kan onverwerkte en onderdrukte emotionele gebeurtenissen bij de client losmaken. Door de warme en weldadige behandeling gebeurd dat evenwel in een beschermde en veilige omgeving waardoor loslaten gemakkelijker wordt. Een LomiLomi sessie dient dus niet alleen voor ontspanning, maar maakt ook aanspraak op lichamelijke, psychische en geestelijke reiniging. De Hawaiiaanse opvatting over gezondheid en ziekte lijkt op de traditionele Chinese geneeskunst: “In een gezond lichaam stroomt energie, ziekte veroorzaakt blokkades die zich lichamelijk kunnen manifesteren. De massage dient de blokkades op lichamelijk en psychisch vlak op te lossen en daardoor harmonie van lichaam, geest en ziel te herstellen.