Guasha


Guasha is een schraaptechniek die al meer dan tweeduizend jaar oud is en in China is ontwikkeld tot een zeer goede therapie.
Deze techniek is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam, die veroorzaakt worden door afvalstoffen en toxines. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en Qi-stroming in het lichaam, twee belangrijke factoren voor een gezond lichaam.
Aan de kleur van de ‘sha’ kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer.

 

Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen. Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om na de behandeling extra water te drinken!

Cupping

Cupping is een traditionele en eeuwen oude Chinese geneeskunde.
Bij cupping wordt er op de huid vacuüm gecreëerd, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en er meer bloed naar de plek wordt gezogen. Afhankelijk van de behandeling en/of klacht is het mogelijk om de cupping met een masserende beweging over de huid te bewegen. Hierdoor wordt het bindweefsel en verklevingen losgemaakt.

Door een combinatie guasha en cupping toe te passen is de behandeling nog effectiever en de pijn wordt nog sneller verlicht.