Detox kuur

Detoxen is belangrijk om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. In westerse voeding komen gifstoffen terecht uit de veeteelt en akkerbouw. Bovendien voegen producenten veel kunstmatige voedingsstoffen toe aan het voedsel, die zich op kunnen hopen in het lichaam.

Maar ons voedingspatroon heeft nog veel meer problemen. Zo is ons voedsel te zuur, waardoor onze weefsels verzuren met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg.

Een detoxkuur is een tijdelijke kuur waarmee alle gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd en tekorten worden aangevuld. Bovendien wordt de darmflora, die ook te lijden heeft onder onze voedingsgewoonten, hersteld. De spijsvertering verloopt daardoor effectiever en darmproblemen verdwijnen.

Effecten van detoxen kunnen onder andere zijn: meer energie, minder hoofdpijn, gewichtsverlies, minder buikklachten, zelfverzekerdheid en een gavere huid. Bovendien zijn mensen na het detoxen zich vaak veel bewuster van voeding en wat wel en niet gezond is, waardoor ze vanzelf hun voedingspatroon aanpassen en dus gezonder blijven.

Veilig detoxen met een coach

Een detox coach kan helpen bij veilig detoxen. Er zijn wel boeken waarin detoxkuren beschreven worden, maar die zijn niet voor iedereen even geschikt. Want ieder lichaam is anders, en iedereen heeft zijn eigen energielevel en eigen stadium van vervuiling. Een detox coach helpt kritisch kijken naar de voorraadkast en eetgewoonten, en zoekt een manier van detoxen die bij de cliënt past. Een detox coach kan helpen vol te houden, adviezen geven en alle vragen beantwoorden.

Effecten

De detox coach helpt je voor, na en tijdens de detox, om het dieet goed vol te houden en zo veilig te detoxen. Na die periode is het lichaam als het goed is gereinigd. Het is dan niet nodig het dieet vol te houden.

Veilig detoxen is iets wat je tijdelijk doet. Het effect is echter vaak wel dat mensen die eenmaal een detoxkuur gedaan hebben, een gezondere leefstijl houden. Ze merken dat het detoxen heel positief is voor het lichaam, en willen dat gezonde gevoel graag vasthouden. Veel mensen blijven na een detoxkuur dan ook veel pitten, zaden en noten gebruiken, blijven toegevoegde suikers en zout en andere stoffen vermijden en gaan meer verse groenten en fruit eten. Zo blijft het lichaam, ook na de detoxkuur, gezond. Ook in het veranderen van de leefstijl na de detoxkuur kan een detox coach helpen en adviezen geven.